Home Singles THEBOU – Always

THEBOU – Always

by Bart Verlent

Thebou is het project van de Limburgse Pieter Theelen en de West-Vlaamse Sander Boury. De eerste analoge synthesizers sloegen ze aan in Gent in de zomer van 2019. Uit de melodieën ontstonden nummers die ze hebben aangekleed met drumcomputers, vocoders, akoestische drum en hier en daar een klokkenspel. Pieter vindt inspiratie bij bands als LCD Soundsystem, The Knife, Hot Chip en Yeasayer en zorgt daarmee letterlijk voor de vrolijke noot terwijl de duistere sfeer vaak van Sander komt, die zich laat leiden door meer etnische invloeden.

© Thebou

Vorig jaar bracht het duo de debuutsingle A Life Where He Can Be, nu is er de opvolger Always. Met de nieuwe single vertellen ze het verhaal van menig individu in onze maatschappij: het gevoel van opsluiting, van steeds weer moeten zonder echt te willen, van ingekaderd zitten in een doos van maatschappelijke regels.

Met Always zet Thebou reuzenstappen vooruit. Op de debuutsingle was duidelijk te merken dat Theelen en Boury veel in hun mars hadden maar met deze track komen ze echt met een originele, straffe, eigen sound. Het nummer bouwt rustig op tot een energieke floorfiller. Dankzij het gebruik van een akoestische drum, spat de power echt van deze song af. Deze mannen zijn heel goed bezig!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More