Home Singles THE WANTS – Container

THE WANTS – Container

by Nel Mertens

Het album Container van de New Yorkse postpunkband The Wants verscheen op 13 maart 2020 en werd onlangs uitgeroepen tot een van de ‘grootste vergeten debuten’.

De titel en gelijknamige single is een tijdloze stream-of-consciousness ode aan claustrofobie, sociale vervreemding en wanhoop, die onheilspellend ten gepaste tijde in een bijzonder toepasselijk werelds sfeertje van het pandemietijdperk, werd uitgebracht.

© Mia Cioffi Henry

Uiteraard ging die pandemie met alle aandacht lopen, waardoor Container niet de verdiende aandacht kreeg. Regisseur Erin Vassilopoulos, wiens debuutfilm Superior in 2021 geselecteerd werd voor ondermeer Sundance en BAM cinemaFest, benaderde de band met een voorstel om het album opnieuw uit te brengen. Hij maakte – samen met cinematograaf Mia Cioffi Henry – een videoclip bij de aanstekelijke titeltrack die de hypnotisch manische sfeer weergeeft. Componist en gitarist van The Wants, Madison Velding-VanDam (ook van BODEGA), staat in deze liveperformance in the picture in een wit klinische setting.

Zeg het ons… Can YOU fit in a container?? Als die gevuld is met het geluid van The Wants houden wij het er alvast enkele uurtjes uit! Een strak dansbaar nummer in urgent grimmige sfeer, neergezet door besmeurde gitaarlijnen, noisy toetsen en een tof baslijntje!

Website / Instagram / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More