Home Singles THE WALTZ – Red Orange Moon (Labelman)

THE WALTZ – Red Orange Moon (Labelman)

by Bart Verlent

Ook al werd de Kortrijkse-band The Waltz op handen gedragen tijdens Humo’s Rock Rally in 2018, toch moeten we wachten tot 28 januari 2022 voor hun debuutplaat Looking-Glass Self het licht zal zien. Het zal er ook mee te maken hebben dat Jente Pironet uit de band stapte omdat zijn eigen band Portland zo’n succes werd. Tot nu kregen we af en toe wel een straffe single van dit viertal dus volledig stil lag The Waltz niet.

© Björn Comhaire

Toen vorig jaar de live muziek zo goed als stil lag ontpopte The Waltz zich tot een horde jonge, hongerige muzikale wolven. Klaar om de wereld een postpunknoise geweten te schoppen. In september kregen we een eerste voorproefje van de debuutplaat met het (voor The Waltz-normen) het vrij ingetogen Flower, met teaser nummer twee komt deze band terug iets steviger uit de hoek.

Het nummer is gebouwd rond een groovy baslijn die wordt aangevuld met een indrukwekkende gitaarmuur, donderende drums, een tierende Kevin Anne en synhs die af en toe wat licht in het nummer laten. We kunnen gerust zeggen dat The Waltz weer een stevig bommetje heeft gedropt.

Het valt wel op dat deze mannen de afgelopen jaren gewerkt hebben aan wat variatie in hun songs en geluid zodat het niet aan één stuk happen naar adem is, en we af en toe op adem mogen en kunnen komen. The Waltz heeft duidelijk de tijd goed gebruikt om met een eigen stevige sound voor de dag te komen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More