Home Singles THE VELDT FEAT. ELIZABETH FRASER – Aurora Borealis (5BC Records/Little Cloud Records)

THE VELDT FEAT. ELIZABETH FRASER – Aurora Borealis (5BC Records/Little Cloud Records)

by Bart Verlent

De samenwerking met een grote platenfirma kan wel eens helemaal mislopen, kijk maar naar het laatste Morrissey-album Without Music The World Dies dat Capitol Records niet wilde uitbrengen. De Amerikaanse dreampop/shoegaze band The Veldt maakte precies hetzelfde mee met hetzelfde label. In 1989 namen ze hun debuutplaat Illuminated op met Robin Guthrie (Cocteau Twins) als producer. Het label vond er niks aan en het album zag dus nooit het levenslicht. Tot nu.

© The Veldt

De gebroeders Daniel en Danny Chavis vonden de originele opnames terug op de zolder en stuurden ze naar Guthrie met de vraag of hij het album kon remasteren. Het gevolg is dat we binnenkort eindelijk het debuutalbum van The Veldt te horen zullen krijgen.

Een paar maand geleden kregen we al een eerste teaser met de single The Everlasting Gobstopper dat eigenlijk klinkt als Cocteau Twins met als enige verschil dat Daniel Chavis het nummer heeft ingezongen.

Is dat bij Aurora Borealis ook het geval? Jazeker, het lijkt zelfs op de nummers uit Blue Bell Knoll dat Guthrie samen met Elizabeth Fraser en Simon Raymonde opnam in 1988. Fraser is in de verte ook te horen op deze single want ze nam de backings voor haar rekening.

Het valt ergens wel te begrijpen dat Capitol deze opnames niet wilde uitbrengen want de Cocteau Twins-sound is hier min of meer klakkeloos gekopieerd.

Is dit daarom een slechte single? Nee, zeker niet maar voor ons klinkt het toch meer als een onuitgebrachte Cocteau Twins-song.

FacebookInstagramYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More