Home Singles THE ULTIMATE DREAMERS – Polarized (Komakino Records)

THE ULTIMATE DREAMERS – Polarized (Komakino Records)

by Nel Mertens

Uit hun dromen herrezen ze in 2021 met een compilatie-album van oude demo’s. Live Happily While Waiting For Death (Wool-E-Discs / Dans Les Profondeurs) schonk The Ultimate Dreamers een tweede leven en ze zijn nu helemaal terug met een nieuwe single die ook een ep aankondigt.

Een sombere coldwavesound dreunt doorheen Polarized. Met zowel donkere als heldere elementen tussen de dansbare beats, horen we vrij veel herhalingen opduiken. Van de eenvoudige diepe baslijn, de synthloops tot de eclectisch scheurende gitaar die telkens opduikt in het refrein. Een donker, vrij sober nummer, waar we graag naar luisteren, maar waar we niet door omvergeblazen worden.

Naast Polarized, krijgen we ook de Dromers nieuwe versie van de undergroudhit I Love You?!, die voor deze gelegenheid omgedoopt werd tot Did I Loved You?! Op de digitale versie van de single krijgen we ook nog een Implant – remix door Len Lemeire (Implant, 32Crash, Anne Clark).

Knap geproducet door Len Lemeire en de video voor Polarized – die het cynisme verbeeldt die het viertal in de loop van de jaren ontwikkelde – werd geregisseerd door Thomas De Moor.

Polarized is digitaal verschenen en op de vinylversie is het nog even wachten, want die verschijnt op 15/10 bij Komakino Records.

Je kan de band ook live aan het werk zien binnenkort:

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More