Home Singles THE THE – Sweet Bird Of Truth (earMUSIC/V2 Records)

THE THE – Sweet Bird Of Truth (earMUSIC/V2 Records)

by Bart Verlent

Drie jaar geleden stapten Matt Johnson, Barrie Cadogan, Earl Harvin, DC Collard en James Eller, beter bekend als The The, na 16 jaar terug samen het podium op als headliner van het Heartland Festival in Denemarken. Het was het begin van een mini comeback tournee. Blijkbaar beschikte deze legendarische postpunk, newwaveband nog over een loyale groep fans want de drie optredens die volgden in de Royal Albert Hall, Brixton Academy en The Troxy-all in Londen waren in een paar minuten allemaal uitverkocht.

© The The

Of er nieuw werk in aantocht is van The The en of Matt Johnson en co terug gaan toeren is niet geweten. Maar op 1 oktober verschijnt The Comeback Special van The The. Naast dit album brengt de band ook een 136 pagina’s tellend boek uit, met zes cd’s, exclusieve foto’s plus een video opname van het optreden in de Royal Albert Hall dat gefilmd werd door Tim Pope.

Aangezien 1 oktober nog veraf is, krijgen we nu al een voorsmaakje met de single Sweet Bird Of Truth. Deze song stond oorspronkelijk op het album Infected, dat verscheen in 1986. Wat onmiddellijk opvalt bij deze nieuwe live versie is dat Matt Johnsons stem nog even overtuigend klinkt als 16 jaar geleden. Wat we niet kunnen zeggen van alle tijdsgenoten van The The die op de reünie-trein springen.

Ook de band klinkt nog even strak als in hun beginjaren. Deze Sweet Bird Of Truth klinkt zelfs beter dan de originele versie! The The is door de jaren heen nog wat gerijpt en klinkt anno 2018 straffer dan ooit. Hopelijk kan 59-jarige Johnson het nog opbrengen om met zijn bende België te komen verblijden met een fijn concert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More