Home Singles THE STONE SOULS – Angeldust (TJAMP Records)

THE STONE SOULS – Angeldust (TJAMP Records)

by Hans Verhoeven

Een nog bloeiende jongeman zit zich af te vragen waarom hij niet krijgt waar hij vol van zit: liefde. Maar ja, hij heeft puisten en vet haar en de meisjes op zijn High School (lees: middelbare school, want ze komen uit onze lage landen) zoeken en ogen naar jocks want met en aan hen willen ze hun nageslacht doorgeven.

Weltshmerz, en dat doet pijn. Niet wanhopen, jonge jongens: in het beste geval zit je binnen twintig jaar met een crackverslaving, in het slechtste geval met afbetalingen en alimentatie en een kind dat je zelfs met Halloween niet wil zien wegens verregaande nachtmerries.

Dit doet allemaal een beetje denken aan iets als Teenage Dirtbag van Wheatus (maar daarin kwam het goed!) en dat is inmiddels ook al bijna een kwarteeuw geleden.

Opgroeien is niet leuk. Ouder worden nog minder leuk. Hebben we, de mens als op uitsterven staande diersoort, nog iets om voor te leven? Och ja, een plaatje kan al wat veranderen. Toch dit plaatje. Niet echt een meesterlijk plaatje maar het raakt waar het je kan raken, als je jong bent. En zeggen dat wij ook ooit jong waren.

Voor ons: thermisch ondergoed en een massagekussen. Voor hen, de jongelingen onder ons: dit plaatje. Het komt goed. En ook als het niet goed komen zal, komt het toch nog, ooit en ooit duurt lang, goed. Hoe geweldig is het om jong te zijn, en de pijn van jongeren te lijden.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More