Home Singles THE SHADOW MACHINE Ft. GIANNI MARZO – Have I Been Wrong (Revanche Records)

THE SHADOW MACHINE Ft. GIANNI MARZO – Have I Been Wrong (Revanche Records)

by Bart Verlent

Op 19 april verschijnt de tweede ep Embrace The Things Inside van The Shadow Machine waar we al de prachtige pareltjes Reappear (met Chantal Acda) en Lost uit te horen kregen. Eerst is er nog een derde teaser waarin Jo Geboers en co het gezelschap krijgen van gitarist Gianni Marzo (bekend van Isbells, Marble Sounds, Ansatz der Maschine en zijn eigen prachtige solowerk).

© The Shadow Machine

Op Have I Been Wrong zingt Geboers over de eindeloze zoektocht naar zichzelf en het verlangen naar innerlijke rust. En ook dat je mild mag zijn voor jezelf. Een vriendelijke boodschap naar onszelf, in harde en snelle tijden. Die rust zweeft dan ook door de donkere dromerige song.

Het nummer bouwt rustig op naar een mooie ingetogen climax. Eerst horen we sobere synth klanken en de warme stem van Jo terwijl Marzo het nummer subtiel kleur geeft met geweldige gitaarklanken. De drum wordt naarmate het nummer vordert iets steviger en in het refrein krijgt Geboers ondersteuning van Eden De Wit op backings wat we een mooi geheel geeft.

We zeggen al een tijdje dat The Shadow Machine een band is om in het oog te houden, en we gaan dat blijven zeggen tot deze klasbakken eindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen.

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More