Home Singles THE MUDGANG – The Chaser (Wagonmaniac)

THE MUDGANG – The Chaser (Wagonmaniac)

by Hans Verhoeven

Lang geleden hoor. De jaren tachtig waren allesbehalve prachtig want schoolgaanden zoals deze werden op maandagochtend de velden in gejaagd onder het mom van een bosloop. Het vak heette Lichamelijke Opvoeding. Maar er was rock-‘n-roll. Zoals, zomaar, uit Gent: The Mudgang!

© Karim Hamid


De Nederlandse omroep VPRO kwam naar het Gentse Gravensteen onder het mom van het programma Jonge Helden. En wat deden de toen nog jonge jongetjes van The Mudgang? Ze sprongen. Ze doken. Klauwden. Hun gitaren stonden op de stand ‘luid’. Het was energie onder het mom van jong zijn en dat mag ook door ouderen nooit vergeten worden want echte energie is voor altijd.

En nu is er dit, The Chaser, onder het mom van ouder worden. Want ze zijn ouder en springen en duiken en klauwen niet meer maar ze maken wel een geweldige single. Moet kunnen.

Er waart bij nacht en zwaar ontij een wreker rond; beetje Nick Cave en sluit vooral de rolluiken en haal de kat binnen. Donkere sfeer, duister gitaarwerk van Luc Van den berghe. Het dreigt. Het beklijft. Het blijft. Zoals The Mudgang.

Concertlijst? Ze spelen overal, onder het mom van vroeger was alles beter maar The Chaser is van nu en is goed. Bezoek hun website. Toen The Mudgang uitbarstte waren er nog geen websites. Lang geleden hoor.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More