Home Singles THE ME IN YOU – In A Silent Way (Starman Records)

THE ME IN YOU – In A Silent Way (Starman Records)

by Bart Verlent

The Me In You bestaat al 22 jaar en bracht in die tijd slechts vier albums uit. Elke langspeler is een unieke plaat vol prachtige songs. Het album How Does It Feel To Be Wrong All The Time dat dit jaar verscheen, is misschien hun meest intense album tot nu toe. De band naam de plaat op met hun vertrouwde producer Gaëtan Vandewoude (Isbells) en is wat ons betreft zeker één van de beste albums die dit jaar het licht zag.

© The Me In You

In het voorjaar stelde de band de langspeler al voor op een paar plaatsen en nu zijn ze volop bezig aan het tweede deel van hun tour. Om dat te vieren, krijgen we nog een prachtige single uit dat recente album. In A Silent Way gaat over het geluid van een speelplaats vol dove kinderen, en is geïnspireerd op een interview me de befaamde en baanbrekende Franse kinderarts, pedagoge en psychologe Françoise Dolto.

Het is zo’n single waar je het etiket kwaliteitspop op kleeft. We moeten denken aan de composities van The Blue Nile en Talk Talk, zo’n hoog niveau haalt The Me In You hier. Deze band weet een perfecte sfeer neer te zetten door te spelen met mooie arrangementen. Nergens klinkt het nummer over the top.

Was The Me In You een band uit de UK of Amerika, dan was ze nu al veel groter geweest. Laten we deze unieke band dan ook koesteren.

The Me In You staat op 24 november in De Casino in Sint-Niklaas samen met Glitterpaard.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More