Home Singles THE IMAGINARY SUITCASE – Hope Is A Sick Joke

THE IMAGINARY SUITCASE – Hope Is A Sick Joke

by Nel Mertens

Drie jaar geleden bracht de Belgische singer-songwriter Laurent Leemans (ex-La Vierge Du Chancelier Rolin en Ceilí Moss) als The Imaginary Suitcase zijn album Thy Grace & Wisdom uit. In 2018 volgde de single I Can’t Believe We’re Still Protesting This Shit. Zijn kwaadheid is nog niet getemperd, want nog steeds brengt hij ferm protesterend ‘boze folk’. Maar dat is net wat een maatschappij regelmatig wel eens nodig heeft, niet?

Zijn nieuwe single Hope Is A Sick Joke is pas verschenen en is een voorsmaakje van het album waarvan de release – deze keer voorgoed – gepland is in het voorjaar van 2021. Laurent laat hiermee weten dat The Imaginary Suitcase meer levend en nog minder content is dan ooit. “Het ontstaan ​​van het volgende album is een stuk ingewikkelder dan ik had gehoopt… Niet alleen heeft het coronavirus de plannen vertraagd of soms zelfs geannuleerd, moest met andere muzikanten werken… Daarnaast is het persoonlijke leven een echte achtbaan (ik zal je de details besparen, je zult er toch veel in de komende nummers vinden). Maar bovenal lieten de nieuwe nummers me diep graven in lang onderdrukte emoties, lelijke waarheden die ik niet wilde zien, een brute ‘cold turkey’ van alle waanideeën die ik nog had…”

Met opgeheven vuist en opgestoken middenvinger klinkt in Hope Is A Sick Joke toch een strijdvaardig lied over de miserabele toestand van de wereld.

De single kan je online beluisteren en is digitaal verkrijgbaar voor €1, waarbij je er 3 bonustracks bovenop krijgt.

Website / Facebook / Bandcamp / Vi.be / Soundcloud / ReverbNation

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More