Home Singles THE GREAT COMMUNICATORS – Oh Oh Oh (Eigen Beheer)

THE GREAT COMMUNICATORS – Oh Oh Oh (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vroeger gingen The Great Communicators door het leven als Klopje Popje en maakten ze gimmicrock. Met de naamswijziging kwam ook een muzikale koerswijziging en nu maken ze indiepop en -rock. In 2016 bracht het Haagse zestal hun debuutplaat Lucky Horse uit. Sindsdien stonden ze op grote festivals als Down The Rabbit Hole, Noorderslag en mochten ze openen voor Kensington in de Ziggo Dome.

De afgelopen jaren moest de band afscheid nemen van zangeres Gaia Slotboom, songschrijver en frontman Arend Dijkstra kreeg last van writers block. Maar nu zijn de The Great Communicators terug met nieuwe zangeres Linda van Leeuwen (Blaudzun, Bombay en Sue The Night) en het tweede album The Endelss Haze, waarvan deze single afkomstig is.

Alle nummers op het nieuwe album werden ingezongen door Dijkstra, op Oh Oh Oh mocht van Leeuwen evenwel de vocals voor haar rekening nemen. Zij geeft The Great Communicators-sound een nieuwe dimensie. Terwijl de andere songs van de band pure britpop zijn, krijgt de groep met deze song meer een eigen gezicht.

Met van Leeuwen deden The Great Communicators een mooie aanwinst. Hopelijk mag ze in de toekomst meer op de voorgrond treden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More