Home Singles THE GALAHADS – Turns To Hate

THE GALAHADS – Turns To Hate

by Nel Mertens

Met I Don’t Like You Anymore, Dar Lahs en Sunday Bop kijkt de zevenkoppige band The Galahads uit Manchester (UK) er naar uit nog enkele singles uit te brengen, voor ze in 2021 hun debuutep de wereld insturen. En dat doen ze meteen met hun vierde single Turns To Hate.

Artwork © Shannon Tran

Oliver Flynn (singer-songwriter), Simon Berry (gitaar), Adam Derbyshire (gitaar), Iain Tompson (bas), Nikolas Duxbury (synths), Jonathon Wray (drums) en Andrew Urmson (percussie, zang) zijn zeven vrienden die hun muziek van a tot z volledig zelf uitbrengen, tot bij al diegenen die het willen horen. En dat zullen vooral rockliefhebbers zijn die niet vies zijn van een mix van het geluid van de jaren 60 en 70, psychedelica en old-school rock-’n-roll.

“Zoals het gezegde luidt: je kunt niet teveel van het goede hebben. Het leven is een cyclus; een reeks taken en beslissingen die de volgende in gang zetten als een reeks gebeurtenissen. Deze periode van isolatie en introspectie maakte ons duidelijk dat je niet kan haten, want tijd is kostbaar, dus concentreer je je beter op iets positiefs. Leef om de deur naar een nieuw begin te openen en dingen op een natuurlijke manier te laten eindigen, wentel je niet”, klinkt de goede raad van frontman Oliver Flynn.

Warm hoopvol klinkt ook hun Manchestersound in Turns To Hate, badend in snaarwerk om je vingers bij af te likken. Psychedelische indierock, waarbij de gitaren om het knap uitzinnige drumwerk krullen, de bas daar zorgeloos de ondertoon bij zet, terwijl Flynns woorden zoemen, kreunen en zich tegen ons aanvlijen. Een geluid, dat ze creëren in een oude industriële molen in Mancun, dat de wereld lijkt te zoenen met in wierook (of sigarettenrook?) gehulde mooie vooruitzichten.

Zin in meer? Bekijk ook hun optreden tijdens de Mill Sessions van Happy Daze en Cotton Soul Collective Studios.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More