Home Belgisch THE CALICOS – How Was I To Know (Mayway Records)

THE CALICOS – How Was I To Know (Mayway Records)

by Fabris Lemant

Wanneer The Calicos in 2018 de gouden plak meegraaien op Humo’s Rock Rally lijkt de wereld aan hun voeten te liggen. In het juryverslag wordt gewag gemaakt van zeemzoete americana, tijdloze songs en vergelijkingen met fijn volk als Ryan Adams en Wilco. Na een goed gevulde concertkalender spoelen we door naar de zomer van 2020. Het land gaat op slot en The Calicos brengen wat verlichting met de release van hun single Nova. Het nummer dat zich vlot in je gehoorkanaal laat nestelen, klinkt internationaal en stoot door naar de hoogste plaats in de VOX lijst op Radio 1.

© Björn Comhaire

Het blijkt de prelude te zijn voor de release van debuutplaat The Soft Landing die er op 28 mei aan zit te komen. De landing zetten ze vandaag 21 mei al in met voorloper How Was I To Know. De single gaat er op een druilerige dag even vlot in als een kebab na een nachtje stappen. De muziek van The Calicos klinkt matuur en is muzikaal perfect in balans. Fans van Strand of Oaks of The War on Drugs zullen deze song zeker weten te pruimen. Ondanks hun jeugdige leeftijd heeft de band rond Quinten Vermaelen uit alle invloeden een eigen sound gecreëerd.

How Was I To Know is een nummer over de liefde, die warm, intens, puur en sober tegelijk klinkt. Of hoe een band zich het metier eigen maakt om mooie alternatieve luistermuziek te maken die verschillende generaties kan verbinden. Een debuut om naar uit te kijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More