Home Singles THE BLACK GASOLINES – Peculiar

THE BLACK GASOLINES – Peculiar

by Bart Verlent

Met een groepsnaam als The Black Gasolines zou je denken dat dit viertal uit Kortrijk smerige garagerock maakt, maar dat is helemaal niet zo. Deze vier heren lieten inspireren door de songs van David Bowie van de jaren ’70, Pink Floyd, Jethro Tull, Meatloaf en Queen en maken naar eigen zeggen “theatrical art rock”. Eind 2021 brachten ze hun debuutplaat It Took A Lifetime uit waarop allemaal volwassen intrigerende songs staan met een breed spectrum aan arrangementen.

©The Black Gasolines

Voor 2023 mogen we de tweede plaat van The Black Gasolines verwachten. Sergey Steenackers en Laurens Grossen (Arsenal, Bluai, ILA…) stonden in voor de mixing en mastering. Peculiar is het eerste voorproefje van het te verschijnen album en dat maakt weer veel indruk. Het is een track van meer dan zes minuten waarin het viertal goochelt met verschillende tempowissels, een bijzondere lading arrangementen en meeslepende zang en samenzang.

Het ruikt allemaal een beetje naar de nummers van Queen uit de jaren ’70 en is dan ook af en toe lekker bombastisch. Je moet maar durven anno 2022 met zo’n pakkende retrosound en song af te komen. Maar het klinkt waanzinnig goed en super professioneel, een topsong dus.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More