Home Belgisch THE ARCH – Alien Ann.

THE ARCH – Alien Ann.

by Didier Becu

Eind dit jaar zou de nieuwe cd van The Arch moeten verschijnen. Eentje waar we naar uitkijken, want hun vorige Fates is één van de beste wave-gothplaten die uit dit landje stammen. Wave-goth mag dan wel een benaming zijn, toch moet je er door niet laten afschrikken als dit niet meteen je ding is. The Arch is immers meester in het schrijven van oorwurmen die weliswaar altijd omhuld zijn met de melancholie en de tristesse van de 80’s.

Omdat we in andere tijden leven (The Arch gaat al verschillende decennia mee), koos de band voor een andere aanpak om hun komende plaat op de markt te gooien. Iedere maand wordt een video uitgebracht van een nieuw nummer die de eindmeet zal halen. Noem het een leuke marketing trick of wat dan ook, maar het heeft eveneens zijn charmes.

De telg van maart heet Alien Ann. De typische sound van The Arch zonder ook maar één seconde in herhaling te vallen, en ergens lijkt het wel een New Order-song met een Tuxedomoonsfeertje. Prachtsong eigenlijk, en ook al zal dat niet het geval zijn, na drie luisterbeurten een hit.

En kijk vooral naar de prachtige clip waarin we zo waar een Luminous Dash-journaliste zien rond huppelen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More