Home Singles THE ANTLER KING – Foxtrot

THE ANTLER KING – Foxtrot

by Bart Verlent

Dit jaar brachten Esther Lybeert en Maarten Flamand, alias The Antler King, het prachtige album Dances uit. Op die plaat staan negen sprankelende nummers die genoemd zijn naar verschillende dansen. Het bijzondere is dat het duo heel creatief is omgesprongen met de benaming van de nummers. Dat is zeker zo voor de nieuwe single Foxtrot.

@ Erik Janssens

Wie denkt dat The Antler King zich heeft gefocust op de stijldans die ontstond rond 1910, heeft het mis. Het nummer gaat over wegdansen uit de ratrace en ervoor kiezen je eigen weg te nemen naar de vrijheid.

In Foxtrot horen we meeslepende Afrikaanse invloeden die het geheel lekker groovy maken. Maar The Antler King deed er zijn eigen ding mee, het nummer is een smeltkroes van verschillende invloeden die ook wel wat verwijzen naar wat The Talking Heads deden.

Steffie Van Cauter maakte een zalige clip bij dit kleurrijke nummer.

Momenteel trekt The Antler King nog door het land om het album live voor te stellen. We zagen ze al aan het werk en het was een intense ervaring waar we moeilijk konden bij stilzitten.

Je kan hen nog aan het werk zien op:

08/12 – De Kaekelaar, Schoten
09/12 – Geruis, Dendermonde
16/12 – Haconcerts, Gent

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More