Home Singles TESSA DIXSON – How High (John Noseda Remix) (P.I.A.S.)

TESSA DIXSON – How High (John Noseda Remix) (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

Tijdens de lockdown contacteerde Tessa Dixson artiesten waar ze naar opkijkt om de nummers van haar album Genesis te remixen. Zo verschijnt op 25 juni het album Genesis Expanded waarop onder andere The Subs, Glauque, Yellowstraps, Compact Disc Dummies (onder de naam Silver Sisters), NightFunk, kRANKk, DJ Licious, Rheinzand en Borokov Borokov elk een nummer van Dixson onder handen nemen.

Tessa Dixson
© Hans Vermeulen

Ook de Gentse dj John Noseda mocht een nummer remixen, hij koos ervoor How High om te turnen tot een stevige Italo-disco dansplaat. Terwijl we in het origineel sfeervolle electro horen met warme strijkers, blijft er in deze remix heel weinig over van die sfeervolle-vibe. We krijgen een typische disco dreun en enkel in het refrein mag Dixson nog zingen, de strofes zijn voorbehouden aan een retro-house piano.

Echt origineel kunnen we deze remix niet noemen, als stevige dansplaat kan ze wel tellen. Alleen volgt deze remix de klassieke regels van een ordinaire dansschijf, er wordt veel gewerkt met herhalingen en platte discobeats. Om op te dansen hoeft het allemaal niet veel inhoud te hebben dus who cares! Gaan met die banaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More