Home Singles TENNIS SYSTEM – Dizzy (Quiet Panic)

TENNIS SYSTEM – Dizzy (Quiet Panic)

by Bart Verlent

Zanger en gitarist Matty Taylor groeide op in Washington D.C. waar hij als 9-jarige naar legendarische bands ging kijken als Fugazi, Blonde Redhead, The Make Up en Polvo. Hij maakte deel uit van de hardcore punkscene van het Dischord label. Toen hij uiteindelijk begon muziek te maken onder de naam Tennis System was de muziekscene in zijn thuisstad doodgebloed. Hij verhuisde naar Los Angeles om daar uiteindelijk de band te vormen.

© Tennis System

Hij ontgroeide de punk en hardcore en leerde bands kennen zoals Lush, My Bloody Valentine en de Amerikaanse shoegazeband Lilys die zijn eigen nummer beïnvloedden. Tennis System bestaat sinds 2011 en is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Op 13 augustus verschijnt hun vierde album dat de naam Autophobia zal krijgen. Dizzy is er het derde voorproefje uit.

Op de nieuwe single klinkt Tennis System heel melodieus met op de achtergrond toch een stevige gitaarmuur. Het klinkt allemaal heel vertrouwd en doet ons serieus denken aan Ride en ons eigen New Moon. Dizzy is een zalig nummer dat doet verlangen naar meer.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More