Home Belgisch TENDER LION – Out of Reach

TENDER LION – Out of Reach

by Hendrik Hindrex

Tekst : Hendrik Hindrex
Foto : Hans Temmerman

Het Aalsterse duo Tender Lion heeft zopas op het stadsfestival Kunstoevers zichzelf en meteen de fraaie debuutsingle Out of Reach voorgesteld.

© Hans Temmerman

Tender Lion is Wim Van den Borre en Nele De Neef.  Live wordt het duo geflankeerd door de linkshandige bassende en rechtshandige strijker Marjoke Lanckriet.  Zelf omschrijven ze hun werk als dromerige pop met een donker randje. De mix van die twee polen zit ook al vervat in de naam van de band.  Die is afgeleid van de rivier Dender. Het gaat via een ommetje van de oorspronkelijke Keltische naam Tanera naar Dender.  Tanera betekent rustige rivier aan de oppervlakte, maar met een onstuimige en woelige stroming.  De verwantschap met het Engelse woord ‘tender’ valt op.  In de bandnaam zit ook een subtiele verwijzing naar de plaatsnaam waar de twee elkaar leerden kennen. Tip: een zevental kilometer stroomopwaarts !

Het liedje Out of reach is geïnspireerd op werkgesprekken die Nele had met mensen op het einde van hun leven. Donkere momenten dus, belangrijk om uit te drukken.  Kijken naar de dingen waar mensen hun leven aan verspillen, maar meteen ook het besef van een harde realiteit die een licht kan laten schijnen op verandering. De schakering licht en donker komt wel vaker terug in het werk van de band.  “Harde waarheden die ons soms in het gezicht slaan als we het resultaat van ons leven bekijken”, klinkt het bij Nele.

Tender Lion is een DIY-project.  Alle instrumenten werden zelf ingespeeld. Wim tekende voor de productie. Voor de mastering werd beroep gedaan op Karel De Backer. “Wat me opviel bij het nummer was de sfeer, die me deed denken aan Massive Attack.  Ik heb het dan ook meer in de richting van de emo, ambi en triphop gestuurd”, vat De Backer het samen.  Warempel een flink compliment.  Uitkijken dus naar de nieuwe nummers waaraan nog volop gewerkt wordt. 

Facebook InstagramWebsite Karel De Backer

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More