Home Belgisch TÉMÉ TAN FEATURING LE MOTEL Le Ciel (PIAS).

TÉMÉ TAN FEATURING LE MOTEL Le Ciel (PIAS).

by Bart Verlent

Témé Tan is een Brusselse rapper met Congolese roots, in het gewone leven gaat de Brusselaar door het leven als Tanguy Haesevoets maar als rapper bekt dat niet zo goed. Hij groeide op in Kinshasa en Brussel en leefde in Japan, Spanje en Brazilië. Met diverse invloeden zoals de rumba, de zouk, de bossa nova, Michael Jackson, Konono n°1, Cornelius en Animal Collective maakte hij vorig jaar zijn naamloze debuutplaat.

Uit dit debuut komt de single Le Ciel, bij deze song zat Le Motel achter de knoppen, die we ook kennen van zijn samenwerkingen met Roméo Elvis. Kunnen we Témé Tan dan vergelijken met Roméo? Neen, Tanguy heeft meer een laybackgeluid, we zouden het zelfs trip hop kunnen noemen die in de lijn ligt van MC Solaar. Met hier en daar een Afrikaanse vibe die het geheel een originele twist geeft. Deze subtiele mix van minimalistische grooves en zwoele multiculturele harmonieën werkt voortreffelijk.

Témé Tan maakt de perfecte soundtrack bij de zomer en hij is dan ook op diverse festivals te zien.

Hier een klein overzicht :

27 april, Bouge B in de Antwerpse Singel
28 april, Schoolrock te Kontich
29 april, Les Nuits Botanique in Brussel
5 mei, Aralunaires te Aarlen
9 mei, L’eden in Charleroi
30 juni ,Couleur Café te Brussel
6 juli, Les Ardentes in te Luik
4 augustus, Festival Ronquières

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More