Home Belgisch TEEN CREEPS – Mercury (PIAS).

TEEN CREEPS – Mercury (PIAS).

by Didier Becu

Er moet een vergissing gebeurd zijn. Dinosaur Jr heeft een nieuwe single uit (Hold Unknown) en daar moet dan iemand per abuis een clipje van de opwarmingsoefeningen voor een orgie uit de jaren zeventig aan toegevoegd, en het onder de naam Teen Creeps gepubliceerd hebben.

Nee? Nochtans zijn de fuzz en de hoge, ik-ben-eigenlijk-bezig-met-mijn-boodschappenlijstje-stem vintage J Mascis (toegegeven: de soleervirtuositeit lijkt nog wat in wording), en ons dunkt dat Bert, Ramses en Joram geen beetje verveeld zullen zitten met deze associatie. Waar ze op de vorige single Sidenote nog door ons gelinkt werden met Sonic Youth en Therapy? in betere dagen, bevestigen ze hier: Teen Creeps heeft bijzonder goed geluisterd naar de gitaarschool van de nineties.

Spontaan bevinden we ons terug met de ogen dicht headbangend en pogoënd op een klasfuifje van de middelbare school: een prachtige met noise beladen mengeling tussen melancholie en hoop. De doorsnee Radio Twee-luisteraar zal niks horen behalve een strook ruis en lawaai, maar deze mag bij ons op eindeloze repeat, tot we de teksten moeiteloos mee kunnen mummelen en met een ouderwetse pint in de hand op zoek gaan naar een feestje waar dit soort prachtige dromen nog door de platenruiter van dienst ten dans gedraaid worden. Merci voor Mercury, Teen Creeps!

Teen Creeps kun je live aan het werk zien :

Op 30 maart in de Cactus in Brugge met Newmoon en Sunflower.

Op 19 april in de Yugen Kombucha in Gent.

Op 21 april in de Club in Mechelen met Sunflower en The Geraldines.

Op 26 april in de AB met Die Nerven.

Op 5 mei in De Zwerver met METZ, Moaning en La Jungle.

Op 20 mei in Maastricht op het Transformerfestival met o.a. Peter Kernel en Swervedriver.

Facebook
Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More