Home Singles SYML FEAT. LUCIUS – Howling (Nettwerk)

SYML FEAT. LUCIUS – Howling (Nettwerk)

by Bart Verlent

Dit jaar heeft Brian Fennell alias Syml zijn vorig jaar verschenen album Sacred Spaces (eigenlijk is dit een live album waar hij zijn debuutplaat live op brengt) voorgesteld in de Brusselse Ancienne Belgique en kondigt hij zijn volgende album The Day My Father Died al aan, dat op 3 februari 2023 in de winkel zal liggen.  

© SYML

Howling kondigt het nieuwe album aan en is een nummer over het aanbidden van je partner, en het willen gered worden door de schoonheid van die geliefde. Het gaat ook over het idee om onverzadigbaar te zijn, een zogenaamd zondige gedachte die ook een hedonistisch kantje heeft.  

Al gaat het nummer over een passioneel onderwerp, toch gaat Syml hier weer zijn gekende dromerige weg op. Een ingehouden vurigheid die hij zweverig neerlegt op subtiele arrangementen. Af en toe krijgen we een warme gitaarakkoord maar de song wordt toch vooral gedragen door de zwoele bas, keys, ingetogen drums en natuurlijk de kenmerkende warme stem van Fennell. Jess Wolfe en Holly Laessig van Lucius verzorgen de backings.

Wie verwacht had dat Syml eens met iets nieuws zou uitpakken is eraan voor de moeite. Maar dat wil zeker niet zeggen dat Howling een slecht nummer is. Het is een typisch Syml-pareltje dat rustig voorbij dobbert zonder veel verrassingen. 

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More