Home Singles SYGO CRIES – End Of A Century

SYGO CRIES – End Of A Century

by Nel Mertens

In 1992 ontsproot Sygo Cries uit het muzikale brein van Mika Goedrijk (This Morn’Omina, Pow(d)er Pussy, Nebula-H,…), die samen met Stain een intimistisch, urgente coldwavesound neerzette. De band wist al snel een cultreputatie op te bouwen, maar kende ook wat stillere jaren. De laatste jaren waren ze live opnieuw te zien op verschillende podia, waarna hun samenwerking werd beëindigd en Mika op 1 juni 2020 op zoek ging naar een nieuwe, creatieve en gemotiveerde bassist voor Sygo Cries.

Die oproep bleef niet onopgemerkt voor Wim Guyllemin (The Other Intern). Hij had de band nog gezien enkele maanden ervoor toen ze met onder andere Your Life On Hold speelden in Koekelare. Hij wist wat hij muzikaal kon verwachten en wilde vooral meebouwen aan songs. Het klikte tussen de heren en in een mum van tijd hadden ze enkele songs klaar. Voor de live-optredens misten ze nog een toetsenist, die ze vonden in Olivier Moulin (The Mars Model).

In het voorbije half jaar groeiden ze samen, voelen zich nu voltallig en helemaal terug. Een zevental nieuwe nummers hebben ze ondertussen klaar. Ze staan te popelen om live het podium in te palmen en er komt in de zomer een mini-album aan (waarvoor J.Wolf van o.a. Your Life On Hold de mix en productie op zich nam). Uit dat mini-album krijgen we al een eerste track in demo-versie te horen.

Terwijl er over een einde gezongen wordt, is End Of A Century alvast een nieuw begin voor Sygo Cries, want het is één van de eerste songs die ze in deze nieuwe samenwerking maakten. En dit nieuw samengestelde trio klinkt veelbelovend. End Of A Century is getooid met even veel kilte als kracht. Het vooruitstuwende ritme, met uitdrukkelijk aanwezige postpunkbaslijn, spannend gitaarwerk en zang voorzien van woorden die er toe doen, kunnen ons even kil als melodisch bekoren.

 “Time is running out – time is running out
at the end of a century – we see a fall of your democracy
Facebook, twitter or tv
perception of reality?
Left, right, good or wrong
Everyone has a ding dong.”

End Of A Century is digitaal beschikbaar via Bandcamp.

Facebook / BandcampYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More