Home Singles SUNFLOWER BEAN – Roll The Dice

SUNFLOWER BEAN – Roll The Dice

by Bart Verlent

Op 6 mei verschijnt het derde Sunflower Bean album Lucky Number waar we vorige maand het dromerige Who Put You Up To This? uit te horen kregen. Op basis van dat nummer kregen we de indruk dat Julia Cumming en co op de derde langspeler dezelfde poppy weg zouden uitgaan als op Twentytwo In Blue. Maar dat voorgevoel kan wel eens volledig fout zijn, want de tweede single uit Lucky Number klinkt behoorlijk stevig.

© Sunflower Bean

Op Roll The Dice klinkt het trio best grungy, het doet wat denken aan de eerste Garbage platen. Het nummer gaat over hoe de meeste mensen in de Verenigde Staten niet meer rondkomen met hun loon waardoor ze meer risico’s moeten nemen om aan geld te geraken en ze dus de dobbelstenen laten rollen.
Sunflower Bean neemt met deze Roll The Dice dan ook het risico om een echte hit te scoren. Want Cummings en haar partners wijken volledig af van hun dromerige poppad en maken een hippe hit.

Of Roll The Dice het nummer is dat Sunflower Bean meer bekendheid zal opleveren, dat betwijfelen we een beetje. Maar ze hebben zeker een nummer gemaakt dat radiovriendelijk is en dat lekker kan meegebruld worden. Nu is het afwachten hoe het album gaat klinken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More