Home Belgisch STOOP KID – Thought This Was The Uniform (Gazer Tapes)

STOOP KID – Thought This Was The Uniform (Gazer Tapes)

by Didier Becu

Bij Gazer Tapes weten ze ook altijd van wanten als het op aanstekelijke indiepop aankomt. Een paar weken geleden verscheen het debuut van Wolf Sheriff (checken!) en nu wordt met trots de nieuwe ep van Stoop Kid aangekondigd. Bezige bijtje die van Stoop Kid, want dit jaar verscheen de ep Uhm Yeah Sure en in februari volgend jaar verschijnt de opvolger Nothing At All. Maar omdat teasen loont, is er nu het eerste Stoop Kid-snoepje met Thought This Was The Uniform als videosingle.

Zoals zo vele projectjes begon ook Stoop Kid op een kamer. Jens Rubens die ook bij Ero Guro, Capibara en Coma Commander zit, schreef zelf vier songs die op Gazer Tapes uitkwamen. Maar Jens had vrij snel begrepen dat er meer in zat, en dus vormde hij zijn geesteskind samen met Rikkie Joris, Tim Sels, Maarten Brants en Olivier Vandebeek om tot een band. 

Wat opvalt aan Thought This Was The Uniform is hoe je zonder veel omwegen een perfecte indiepopsingle kan maken. Een eenvoudige clip die iedereen kan verzinnen, de juiste DIY-spirit maar met de nodige professionaliteit en voor je het weet zit deze heerlijke indiepopsingle op het niveau van de grote Amerikaanse voorbeelden. Namen plakken we er niet op, deze song is krachtig genoeg om Stoop Kid zijn eigen smoel te geven. Gaaf!

Komende concerten:

08/02/2020 – JH Tijl, Diest met The Geraldines, Sadgasm
12/02/2020 – Cabron, Antwerpen met Tonsils
15/02/2020 – JC Bouckenborgh, Merksem met Gender Roles (UK)
29/02/2020 – JH Reflex, Kortrijk met PDS, Prince Beastly
21/03/2020 – Chapeau, Merksplas met Mitraille

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More