Home Singles STOOP KID – Settling Down (V2 Records)

STOOP KID – Settling Down (V2 Records)

by Bart Verlent

Het is alweer even geleden dat we nog iets te horen kregen van Jens Rubens‘ project Stoop Kid. Na twee ep’s verscheen in 2021 het prachtige debuutalbum/tape Camp Careful bij Gazer Tapes. Dat was het laatste wapenfeit van deze singer-songwriter uit Diest. Maar Jens heeft niet stilgezeten in de tussentijd. De muziek van Stoop Kid werd opgemerkt door de Maastrichtse Muziekgieterij wat hem de titel “artist in residence” opleverde. Rubens kon zo voor de eerste keer zijn muziek opnemen in een professionele studio en hij tekende een platencontract bij V2 Records die zijn tweede langspeler gaan uitbrengen.

© Stoop Kid

Settling Down is het eerste voorproefje uit het nieuwe album en gaat over opgroeien, prioriteiten verleggen en hoe dat alles op een relatie kan wegen. Terwijl de één graag thuis blijft en websites over onroerend goed afschuimt, is de ander nog steeds bezig met rondzwerven. Op dit nummer vraagt Jens zich af waar de grens ligt tussen compromissen sluiten en jezelf verliezen.

Al mag Stoop Kid nu zijn muziek uitbrengen bij een grotere platenfirma, toch behoudt hij zijn eigenheid en zalige lazy sound. Wel zijn de arrangementen wat breder uitgesmeerd en klinkt het allemaal een stuk intenser zodat Jens’ songs nog steviger binnenkomen. Dit nummer is geen lo-fi, het is overtuigende janglepop van het hoogste niveau.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More