Home Belgisch STEREOSEAT – Sluthead (Eigen Beheer).

STEREOSEAT – Sluthead (Eigen Beheer).

by Nel Mertens

Een verse razernij kwam binnengestormd van Stereoseat! Voeg wat leden van Kenji Minogue, Vive La Fête, Absynthe Minded en Pink Room samen en je krijgt… nee… zo makkelijk ligt het niet, hoewel de heren van Stereoseat ook daar wel roots hebben. In 2013 startte songwriter Tom Van Dorpe (Chrome Yellow) samen met klankingenieur Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded) met dit project in Gent. Voor live-optredens voegden ze daar al snel gitarist David Van Glabeke (Kenji Minogue) en drummer David Van Belleghem (Delavega) aan toe, waarmee ze een atmorisferische rocksound neer zetten.

Wanneer vorig jaar de tweede toetsenist Maarten De Meyer (Vive La Fête) en drummer Jelle Lefebvre (Pink Room en Celestial Wolves) over namen, voegden zij  toch wel een andere toets toe. Die toets waar een hoekje af is; agressiever, met catchy kantjes, bizar interessante wissels in toonhoogte en opwindende opbouw van de nummers. En dat krijgen we ook te horen in de eerste single Sluthead die Stereoseat prijs geeft van hun aankomende album Heavenly Creatures.

Een instrumentale heerlijk razernij die ons overspoelt met een stomend vervuilde gitaarsounds, strak aangedreven zwaar drumwerk en zanglijnen die pittig meedrijven op de sound, zonder te vervallen in een stereotiepe agressie. De drum neemt even het voortouw voor een vocaal intermezzo, waarna de razernij pas echt losbarst in een chaotische wellust waarin wij ons graag verliezen.

Het tweede album van Stereoseat belooft met dit nummer heel wat Heavenly Creatures te bevatten en verschijnt op 5/2/2020 , samen met een tweede single met videoclip.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More