Home Singles STADLANDER – Me, Myself And Martha (W.E.R.F. Records)

STADLANDER – Me, Myself And Martha (W.E.R.F. Records)

by Ann Cnockaert

Stadlander is de band rond de bedreven Gentse jazzpianist Stijn Engels. Samen met zijn getalenteerde medemuzikanten geeft Stijn Engels vorm aan zijn muzikale creaties en brengen ze die naar een groter publiek. In 2020 leidde die muzikale ontdekkingstocht tot de opname van hun debuutalbum dat binnenkort zal verschijnen.

© Stadlander

Stijn Engels is al sinds 2012 professioneel actief als pianist en toetsenist in diverse muzikale genres. Hij bracht albums uit met verschillende bands, waaronder Renée (fluisterpop), Imagine Raymond (een hommage aan Raymond Scott), Bone (een eerbetoon aan Steve Lacy) en Edmund November. Daarnaast deed hij ook ervaring op in de theaterwereld, met producties zoals Keik (van 4 hoog), Layla’s fool (Bronks) en meer recent BomBarDon. Met Stadlander presenteert Stijn Engels voor het eerst zijn eigen composities aan het publiek.

Stadlander neemt je mee op een creatieve reis en weet indruk te maken met hun warme, levendige melodieën en harmonieën. Hun muziek is lyrisch en impressionistisch, soms opzwepend ritmisch en geworteld in de rijke jazztraditie met subtiele knipogen naar de blues.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More