Home Singles SQUARE MOTION – Heads Up (Eigen Beheer)

SQUARE MOTION – Heads Up (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Na heel wat optredens met een rockband besloot Filip Lambrecht eind 2017 dat het tijd was voor iets nieuws. Hij verdiepte zich in elektronische muziek en begon te experimenteren met drumcomputers, samplers en synthesizers. Daaruit kwamen nieuwe nummers tot stand. Niet zomaar wat strakke beats, maar echte songs met teksten die ergens over gaan en waarin ook plaats is voor een gitaarriff hier en daar. Ondertussen bracht Lambrecht negen nummers uit onder de naam Square Motion. De “Square” in de naam verwijst naar de klank van een synthesizer, “Motion” staat voor de beweging van de sequenties.

© Square Motion

Heads Up gaat over oppervlakkige relaties, het erbij willen horen op basis van status en de hypocrisie die daarmee gepaard gaat. Iets wat Lambrecht ook laat zien op de hoes waarop een blokje goud te zien is dat boven een zwembad zweeft wat dan weer een referentie is naar een lege, kartonnen doos.

Op deze nieuwe single horen we cyberpunk die in de buurt komt van The Cassandra Complex en Alien Sex Fiend (zonder de chaos elementen) en die gemengd wordt met de brave electro van Kraftwerk en Tiga.

Een boeiend singeltje, nu maar hopen dat Lambrecht eens werk maakt van een album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More