Home Belgisch SPILAR – Komt Er Een End (Trad Records)

SPILAR – Komt Er Een End (Trad Records)

by Bart Verlent

Anno 2020 is het weer helemaal hip om in het dialect te zingen. Het West-Vlaams wordt door vaandeldrager Het Zesde Metaal, Brihang, ’t Hof Van Commerce, Ertebrekers en Willem Vermandere nog steeds flink in de verf gezet. Het vijfkoppige folk-ensemble Spilar brengt ook een ode aan het West-Vlaams met een eigentijdse folksound.

© Spilar

Met hun eerst single Roosendaal brachten ze een vrolijk uptempo nummer maar op deze Komt Een End klinken ze eerder ingetogen. Het nummer opent als typische, klassieke folk met stem en keys maar naarmate het nummer verder gaat, kleurt het vijftal het lied verder in met heel rijke arrangementen wat deze single een middeleeuwse tint geeft maar met een eigen, rijke sound.

Spilar is een band die weigert de platgetreden paden van de folk-muziek te bewandelen, maar liever zijn eigen weg uitgaat. Met respect voor het verleden knutselen ze iets heel moois en unieks in elkaar.

Je kan Spilar aan het werk zien op:
17/04 – Westelfolk, Westerlo
18/04 – Muziekcentrum Dranouter
20/05 – Merodefestival, Diest
04/06 – Duynewake, Bredene
09/08 – Dranouter Festival
18/11 – CC de leest, Izegem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More