Home Singles SOPHIE STRAAT – Nooit Genoeg

SOPHIE STRAAT – Nooit Genoeg

by Nel Mertens

Met haar debuutalbum ’T Is Niet Mijn Schuld won de Nederlandse Sophie Straat de Edison Pop-wedstrijd en daarop volgde al snel de samenwerking met Goldband over  de Tweede Kamer en een Ajax Lampioen-lied. In volle pandemie lukte het de volkszangeres uit ‘de Pijp’ om door te breken als hedendaags talent in Nederland.

Nu brengt Sophie Straat een nieuw, deze keer principieel lied uit, met Nooit Genoeg. Een nummer over drankmisbruik draaide uit tot een smartlap—ballade. Als was ze een ware Amsterdamse activiste, kaart ze nu een groot maatschappelijk probleem aan, waar Nederland – zonder het ten volle te beseffen – mee zit: alcohol. Een maatschappelijke kwetsbaarheid die wellicht even sterk speelt in ons eigen land.

Sophie licht toe: “Drinken is een gewoonte en sociaal gedrag geworden.
Zo kan zonder dat we het doorhebben alcohol misbruikt worden en een
verslaving worden. Dat zie ik ook bij mezelf, en om mij heen.”

Het is knap dat deze dame hier een nummer over uitbrengt, maar op muzikaal vlak is dit een echte, kleverig klinkende smartlap. Iets wat we niet meteen verbinden met een ‘doorbrekend hedendaags talent’. Wellicht komt deze track wel goed binnen in de top-pop-hitlijsten, maar ons doet dit geluid vol smart niet veel.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More