Home Singles SLOW CRUSH X LOST CENTURY KID – Aurora Redux/Collide Redux (Holy Roar Records)

SLOW CRUSH X LOST CENTURY KID – Aurora Redux/Collide Redux (Holy Roar Records)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden bracht de Belgisch-Engelse shoegazeband Slow Crush hun debuutalbum Aurora uit op het Engelse label Holy Roar Records. Het album werd over heel de wereld goed onthaald. De band was de afgelopen jaren dan ook vooral bezig met touren. Pas begin april brachten ze hun eerste nieuwe single Reel uit sinds de debuutplaat. En nu komen ze naar eigen zeggen met “een specialleke”.

(c) Slow Crush

Ze gingen een samenwerking aan met Martijn Hermans, ook gekend als Lost Century Kid. Hermans is vooral gekend voor zijn eighties newwavesound. Martijn maakte een remix van twee nummers uit het debuut van Slow Crush namelijk Aurora en Collide. Het zijn de meest dromerige songs op het album.

In Aurora is de muur van gitaren zo goed als helemaal verdwenen, af en toe horen we ze nog op de achtergrond. Ze werden vervangen door synths die het nummer een veel lichter gevoel geven. Isa Holliday’s stem werd meer naar voren geschoven en daar is nog een lading effecten op gemixt. Deze nieuwe versie kan je bijna niet meer vergelijken met het origineel. Shoegaze kunnen we dit niet echt meer noemen maar wel indiesynthpop met een jaren 80 gevoel.

Bij Collide zijn er toch nog gitaren op de voorgrond gebleven en vullen de synths meer de leegte daartussen op. Het nummer klinkt ook zweveriger dan Aurora met een duidelijk Cocteau Twins gevoel. Deze remix past meer in de lijn van Slow Crush en blijft ook trouwer aan het origineel. Naar het einde van het nummer verandert het dromerige aspect in iets dansbaars, wat nog best te pruimen valt.

Op zich is deze samenwerking een leuke uitstap maar we worden er niet door omvergeblazen. We kijken eerder uit naar nieuw werk van Slow Crush. Vooral omdat we, in de nieuwe single, hoorden dat de band gegroeid is in hun sound. We kijken liever vooruit dan terug te kijken met een leuke remix.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More