Home Singles SJ HOFFMAN X CLAIRVAL – I Need More Space (Extended Version)

SJ HOFFMAN X CLAIRVAL – I Need More Space (Extended Version)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht SJ Hoffman zijn tweede album Waves Holding Time uit waarbij Sam Pieter Janssens (Clairval, And Then Came Fall) instond voor de productie. Tussen beide heren klikte het zo goed dat ze het afgelopen jaar wat demo’s uitwisselden onder elkaar. Hoffman vulde de tracks van Sam aan en vice versa. Zonder dat ze het zelf wisten en gepland hadden, kregen ze zo een album bij elkaar. Die langspeler Sweet Seclusion verscheen vorige maand en is echt wel een pareltje.

(c) SJ Hoffman x Clairval

Uit dat fantastische album heeft het duo van het nummer I Need More Space een nieuwe versie gemaakt en uitgebracht als tweede single. Het origineel was een zalige sfeervolle song maar deze nieuwe versie heeft ook wel iets.

Het nummer klinkt een beetje als een triphop remix van Dj Shadow , Massive Attack of Portishead. Er werd een extra stuk aangekleefd met zalige beats. In de verte horen we ook de stem van Annelies Tanghe (And Then Came Fall). Na de bijzonder break gaat het nummer gewoon verder zoals het begonnen is, met vrij sombere arrangementen die toch een unieke sfeer brengen.

De vinyl versie van Sweet Seclusion is helaas al uitverkocht, je kan het album wel nog digitaal aankopen. Van ons mogen ze evenwel de plaat opnieuw op vinyl uitbrengen met deze lange versie erbij.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More