Home Belgisch SIOEN – Little Girl.

SIOEN – Little Girl.

by Luminous Dash

Met Little Girl heeft Frederik Sioen een ongelofelijk mooie popsong geschreven. Sioen strijdt tegen de wegwerpcultuur en dit komt treffend tot uiting in deze song. Wars van alle hippe instant trends creëerde hij een tijdloos nummer. Eentje dat traag maar duurzaam kan groeien.

(c) : Nick Proot (single hoes)

Het mooiste aan de song is wellicht het fantastische strijkersarrangement. Dit bouwt langzaam op en benadert de heerlijke arrangementen van John Barry (o.a. James Bond) of Wil Malone (o.a. The Verve en Massive Attack). Tekstueel leest de song als een steunbetuiging aan klimaatactivisten zoals Greta Thunberg, Kyra Gantois en Anuna De Wever. Hij raadt jongeren aan om op te komen voor hun mening en voluit te gaan voor hun dromen en idealen. De tekst is van eenzelfde naïeve eenvoud als de acties van de klimaatspijbelaars, en juist daarom werkt ze zo goed.

De plaat is opgenomen door Koen Gisen. Die ziet eruit als ongelofelijk warme mens en hij laat zijn platen net zo warm klinken (bijv. met The Bony King of Nowhere, Flying Horseman, … en nu ook Sioen). Het moet heerlijk vertoeven zijn in studio La Patrie met al die oude sfeerlampen-versterkers. Een mooi voorbeeld van de straffe productie is hoe de strijkers op het einde van de song heerlijk gaan haperen en stotteren in samenspel met een knappe elektrische gitaarpartij. Andere sterke elementen in de song zijn de subtiele pianowendingen, de dragende drums en de mooie backing vocals. De mastering van Jerboa maakt het geheel af. Frederik Dejongh zorgt voor een extra warme gloed en laat de song tegelijkertijd open en dynamisch klinken.

Little Girl is een heel mooie voorbode van  het nieuwe zevende album Messages Of Cheer & Comfort van Sioen dat begin 2020 zal verschijnen.

STEFAAN TUBEX

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More