Home Singles SIDUS – Pale Dot

SIDUS – Pale Dot

by Ann Cnockaert

Sidus is het project van de in Duitsland gevestigde producer Spiros Olivotos. De ruimte intrigeert Spiros al sinds hij een kleine jongen was. Het mysterie, het onbekende, de eindeloze mogelijkheden om te verkennen triggerden zijn verbeelding en vertaalden zich in de single Pale Dot.

Pale Dot is een verwijzing naar de foto van de planeet Aarde, genomen op 14 februari 1990 door de ruimtesonde Voyager 1. Het is ook een conceptuele voortzetting van het nummer Prototypes/Replicas dat fundamentele vragen rond ‘nature’ versus ‘nurture’ verkent. Pale Dot onderzoekt dezelfde existentiële kwestie letterlijk vanop grote afstand. Het menselijk gedrag en de interactie tussen de mensheid en onze planeet Aarde wordt vanuit de ruimte geobserveerd.

Pale Dot is een nummer waar je even de tijd voor moet nemen om het volledig tot je te laten doordringen. Langzaam wordt de muzikale spanning opgebouwd naar een explosieve finale. De video geeft het nummer een extra dimensie wat ook wel nodig is om de boodschap ervan te kunnen interpreteren.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More