Home Singles SHERMAN – Wasteland (Josbozz/Sony Music Belgium)

SHERMAN – Wasteland (Josbozz/Sony Music Belgium)

by Bart Verlent

Het is ruim twee jaar geleden dat we nog iets nieuws van Steven Bossuyt, alias Sherman, te horen kregen. Het was een periode waarin de Gentse singer-songwriter op zoek ging naar wat zijn muzikantenschap definieert. Die momenten van soulsearching leiden steevast tot de release van nieuwe songs in de beste songwritertraditie.

© Sherman

Op 18 november verschijnt het nieuwe Sherman-album Perseverance Of the Foolhardy waar Wasteland de eerste teaser uit is. Bossuyt schreef het nummer in volle coronacrisis en trok ervoor naar Frankrijk, waar hij zich als een muzikaal heremiet opsloot in een oud familiehuis en zich volledig overgaf aan wat de muze hem influisterde.

Met deze single horen we Sherman in al zijn puurheid. Enkel een akoestische gitaar en stemmige violen begeleiden zijn gevoelige stem. Het is dan ook echte singer-songwriter song die niet zou misstaan in de catalogus van Lennon & McCartney.

Het is misschien wel het beste dat we tot nu toe van deze singer-songwriter gehoord hebben. Door de sobere productie raakt hij met zijn knappe stem en sombere arrangementen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More