Home Singles SHEIKHS SHIKHATS & B’NET CHAABI – Still To Come (Zephyrus Records)

SHEIKHS SHIKHATS & B’NET CHAABI – Still To Come (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi zijn een bont en uitbundig ensemble van maar liefst 18 muzikanten. Onder leiding van Laïla Amezian brengen ze hulde aan de shikhats en ghanayats, zangeressen die in het 19de 19e-eeuwse Marokko via populaire liederen streden voor vrijheid van meningsuiting. In dit ensemble zitten gekende muzikanten uit de jazz wereld zoals Lauren Blondiau (Mâäk Spirit), Toine Thys (Antoine Pierre Urbex, Take The Duck...), Michel Massot (Trio Gande, Mâäk Spirit…), Pauline Leblond (Flat Earth Society) en Nabou Claerhout (Nabou). Samen met de zangeressen-percussionisten van B’net Chaabi brengen ze een opwindende mix van jazz, urban etno en traditionele Marokkaanse liederen.

© Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi

In maart 2023 verschijnt het debuutalbum van dit bont gezelschap waar we nu de eerste single Still To Come uit te horen krijgen. Voor dit nummer liet de groep zich inspireren door een traditioneel Marokkaans lied over de verschillende facetten van het menselijk bestaan. We kunnen allemaal rekenen op onze portie geluk en ellende in het leven, zonder precies te weten wat morgen brengt. Gelukkig kunnen we altijd kracht putten uit ons innerlijke zelf, onze voorouders of de dynamiek van een groep. Als het aan de dynamiek ligt van dit ensemble zal dat voor een energie bom zorgen.

In acht minuten worden we meegesleurd in een kleurrijke compositie met gedreven zang en percussie met blazers die het geheel een serieus jazzy randje geven. Met veel variatie en vakmanschap weet dit gezelschap ons enorm te boeien. We zijn er zeker van dat dit live voor een serieus feest gaat zorgen.

Je kan Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi volgend jaar aan het werk zien op:

03/03 – Senghor, Etterbeek
04/03 – CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg
08/03 – 30CC, Leuven
11/03 – CC Sint-Niklaas
18/03 – De Factorij, Zaventem

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More