Home Singles SHADOW UNIVERSE – Hymn For The Giants

SHADOW UNIVERSE – Hymn For The Giants

by Ann Cnockaert

Shadow Universe is een instrumentaal muziekproject uit Slovenië dat adembenemende cinematische soundscapes creëert van post-rock, neo-klassiek/ambient gecombineerd post-metal elementen. In maart releaset de band hun derde album Subtle Realms, Subtle Worlds. Uit het nieuwe album krijgen we de single Hymn For The Giants met bijhorende clip.

Opgericht in 2017 door Peter Dimnik en Žan Šebrek, combineert de post-rockband contrasterende texturen van glinsterende ambient soundscapes en zware, angstige duisternis om de diversiteit van de natuur en het leven op aarde en daarbuiten te portretteren.

Shadow Universe maakt in Hymn For The Giants meesterlijk gebruik van zowel rustige als het schreeuwerige texturen. De mix van momenten van sereniteit die worden onderbroken door stukken brutale, maar weloverwogen, zware klanklandschappen. De song verheerlijkt onze almachtige en kostbare bomen. “Wat wij de bossen van de wereld aandoen, is slechts een afspiegeling van wat wij onszelf en elkaar aandoen”, vertelt Peter Dimnik.

Subtle Realms, Subtle Worlds verschijnt op 11 maart via Monotreme Records.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More