Home Belgisch SEVENS – Déjà Vu (Eigen Beheer).

SEVENS – Déjà Vu (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Het is duidelijk dat de hype van de Amerikaanse mumble-rap / melody-rap sinds een tijdje ook ons land heeft bereikt. Er lijkt dan ook een vrij groot aantal veelal piepjonge artiesten op te staan die er van dromen om het binnen die scene tot sterrendom te schoppen, en hoewel daar van tijd tot tijd ook echte muzikale pareltjes uit voortvloeien, moeten wij toch ook in alle eerlijkheid vaststellen dat dat vooral een heleboel eerder generische, onderling inwisselbare tracks oplevert waarin het belang van een eigen muzikale identiteit wel eens over het hoofd wordt gezien.

Ook Déjà Vu, de nieuwe single van de 19-jarige Thibault Sevens uit Hasselt, bevindt zich op dat ondertussen toch wel erg vertrouwde muzikale terrein; al laten wij het liever aan jezelf over om te oordelen in welke van de twee bovenstaande categorieën de track juist thuishoort.

Feit is dat Déjà Vu een soulvolle en lichtjes jazzy urban slow trapper is met een mooie beat van de hand van de dezer dagen alomtegenwoordige Anders. Zoals gewoonlijk kwijt Anders zich ook hier uitstekend van die taak, en ook op de raps en zanglijntjes van Sevens hebben wij niet meteen iets op te merken, behalve dan misschien het feit dat het ons allemaal nogal vertrouwd in de oren klinkt.

Naar onze bescheiden mening maakt dat alles van Déjà Vu een best verdienstelijke track waarin Sevens laat horen dat hij wel degelijk over het nodige potentieel beschikt, maar tegelijkertijd geloven wij ook dat er nog heel wat ruimte is voor groei en introspectie, en dat het de jongeman geen kwaad zou doen om wat meer naar zichzelf op zoek te durven gaan.

Zeker niet slecht dus, die nieuwe Sevens, maar wat ons betreft toch ook een beetje Déjà Vu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More