Home Singles SELL ME YOUR COAT – Shadows

SELL ME YOUR COAT – Shadows

by Kennet De Bondt

Sell Me Your Coat brengt de nieuwe single Shadows uit, en hiermee slaat de groep een nieuwe richting in. Na het afscheid van de bassist gaat de band verder als trio. Een ideaal moment om te experimenteren met nieuwe sound-elementen.

Shadows is op zijn minstens een interessant nummer. Het begint met wat lijkt op gitaargetokkel, al kan het ook een goed gekozen synth zijn. De reverb en de tremolo brengen dat tikje meer sfeer in de song. Wanneer de zang invalt voel je meteen de authenticiteit in het nummer. Weinig chords, maar een zeer goed bedachte zanglijn. En dan komt de drum, met een totaal onverwachte beatbox-klank, maar het past perfect. Nog even een stapje terug vooraleer we springen: een paar gitaarnoten, even terug naar de beat…
En dan ontploft het refrein: scheurende gitaren en een stem die je raakt tot op het bot. Grandioos! Op de koop toe volgt een beest van een gitaarsolo: topklasse.

Uitgeput valt de song terug naar de beginsfeer, en je vraagt je af: “Waarom is die song nu al voorbij?”

Want het mag gezegd: de band zet hier een absoluut top nummer neer.

De Britse producer Tyla-Joe Vincent stond in voor de nieuwe singles en het album dat er op zal volgen. Meer info over de band vind je op Facebook. De release van Shadows is gepland op 11/11.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More