Home Singles SAVOIR-VIVRE – Woman Of This Time (Eigen Beheer)

SAVOIR-VIVRE – Woman Of This Time (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Begin dit jaar leerden we het Desselse trio Savoir-Vivre kennen met hun ijzersterke songs Funkin In The Streets en Grandpa’s Fortune. In deze singles hoorden we invloeden van funk legendes als George Clinton, Sly & The Family Stone en Bootsy Collins maar ook grootheden als David Bowie, Tom Waits en Jeff Buckley.

(c) Lizzy Deruytter Visions

Savoir-Vivre heeft een crossover sound waar diverse genres in verwerkt zitten. Wat vooral opvalt is dat er in hun songs veel nagedacht is over structuur en arrangementen eerder dan over genregrenzen.

Nu we bijna aan het einde van het jaar zijn komt het trio opnieuw aanzetten met een straffe single. In Woman Of This Time horen we een samenwerking van Jeff Buckley en Stevie Wonder. Op papier lijkt dit misschien een vreemde combinatie maar Savoir-Vivre laat het heel logisch klinken.

Het is altijd fijn om zo’n kleurrijke band te horen die niet in vakjes denkt en gewoon durft te combineren. Zeker als dat zo’n boeiende song oplevert. Savoir-Vivre sluit met deze Woman Of This Time het jaar mooi af.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More