Home Singles SAUVAGE – One Day Maybe

SAUVAGE – One Day Maybe

by Nel Mertens

Een nieuw project van zangeres Stien Bovijn (Sweats) en de Franse multi-instrumentalist en producent Fab Dubard (van o.a. Panther en Diplomat) ziet het licht als het donker synthpopduo Sauvage.

Fab Dubard heeft Creoolse roots en volgde een uitgebreide opleiding in klassieke muziek. Muziek was sinds jonge leeftijd zijn passie en vele artistieke reizen later, belandde hij in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hij verzamelde daarbij heel wat bands rond zich, maar vond in België sinds 2004 de drive om de muzikale weg professioneel in te slaan. Hij richtte de rockband Diplomat op en was er leadzanger, gitarist en componist. In 2016 begon hij synthpopnummers te schrijven. Enkele ervan verschenen op zijn ep Part One, Unleashing, waarna hij in 2018 de halve finale van Humo’s Rock Rally bereikte.

De fragiele stem van Stien Bovijn trok meteen zijn aandacht toen hun paden in datzelfde jaar kruisten. Op een koude winternacht in 2019 sloot ze zich aan bij zijn project en werd ze de stem van Sauvage. Die winter schreven ze samen een eerste nummer, dat ze tijdens de lockdownperiode in 2020 opnamen in de fade.lab studio.

De kilte van de winter en de beperkingen die het virus oplegden zetten de toon van hun debuutsingle One Day Maybe. De dromerig breekbare vocals van Stien, met ijle synths die gepaard gaan met enkele grimmige toetsaanslagen, klinken in sobere eenvoud in een filmische sfeer. Net dát genre dat vaak dreigt te vervallen in een eighthiessfeertje, staat hier minimalistisch fragiel, toch erg stevig in de eigen sound van dit nieuwe duo, dat mee vorm gegeven werd door co-producer Aram Santy (Sweats).

Website / Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More