Home Singles RUBUS – Up And About (Merry Christmas)

RUBUS – Up And About (Merry Christmas)

by Bart Verlent

Het is weer die tijd van het jaar dat alles in het teken staat van kerst. Of je er nu van houdt of niet, je wordt er overal in meegesleurd. Ook Rubus liet zich inspireren door de melige kerstsfeer. De band maakt luchtige en melancholische popmuziek en werd geboren als soloproject van de Antwerpse singer-songwriter Bram Van Hecke. Na twee jaar is het project uitgegroeid tot een band met Walter Schrooten op gitaar, Bart Mannens op drums, Emiel Agrilliere op bas en Dries Van Hecke op gitaar en toetsen.

© Rubus

Bram tokkelde een nummer in mekaar dat hij Up And About noemde. Na de opname van een eerste demo, besefte hij plots dat hij eigenlijk een kerstnummer had geschreven. Up And About gaat over twee vrienden uit zijn vriendenkring die jarenlang een boontje voor elkaar hadden. Na vele jaren en evenveel duwtjes, sloeg op een knusse filmavond de vonk dan toch definitief over. Intussen hebben ze een huis gekocht en is er gezinsuitbreiding onderweg.

Het is een fijne, folky popsong met een melige kerst ondertoon. Wie allergisch is aan kerstbelletjes, kunnen we geruststellen: Rubus laat deze achterwege.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More