Home Singles RUBAUWER – Flake (Eigen Beheer)

RUBAUWER – Flake (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Rubauwer is het nieuwe muzikale alterego van Ruben De Vleeschauwer. Deze Gentse singer-songwriter, producer en beatmaker studeerde in 2017 af aan PXL Music en was assistent sound engineer voor onder andere Tamino, Equal Idiots en The Radar Station. Hij werkte ook samen met Redwood en Zediam.

(c) Rubauwer

Door gehoorproblemen zette hij een stap terug uit de muziekwereld, maar vond in alle stilte zijn tweede adem als songwriter. Rubauwer is hiervan het gevolg. Een uitermate persoonlijk muziekproject waarin de teksten en het timbre centraal staan.

Flake is de eerste song die Rubauwer op de wereld loslaat. Het nummer gaat over narcisme in de Westerse wereld. Het werd geschreven in een tijdperk van fake news, de opkomst van de ‘influencer’ en toenemende polarisatie in de maatschappij. Dit lied is niet enkel een reflectie over de maatschappij, maar ook over Ruben zelf. Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan – af en toe – buitensporig egocentrisme.

Dit nummer verschijnt nog niet als single of als deel van een album. Het is een pure live opname van een concert in een kleine bubbel. De Vleeschauwer heeft een hele fragiele stem die perfect past bij dit breekbare nummer. Flake is een erg mooie compositie die ons doet denken aan Elliott Smith.

Wij kijken uit naar meer materiaal van deze talentvolle kerel.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More