Home Singles RÖYKSOPP – Me & Youphoria (PIAS)

RÖYKSOPP – Me & Youphoria (PIAS)

by Bart Verlent

Svein Berge en Torbjorn Brundtland van Röyksopp hebben niet stilgezeten tijdens de corona-epidemie. Dat het ondertussen al acht jaar geleden was dat ze hun laatste album The Invevitable End uitbrachten, wilden ze dat dit jaar dubbel en dik goedmaken met nieuw werk. Daarom brengen ze in 2022 maar liefst drie nieuwe albums uit! In april verscheen Profound Mysteries I, in augustus verscheen deel twee en in november zal deel drie in de winkels liggen.

© Röyksopp

Me & Youphoria is een voorproefje uit het derde album en werd ingezongen door Gunhild Ramsay Kovacs van de darkwaveband Bow To Each Other. Van bij de eerste noten moesten we denken aan Robyns Dancing On My Own, alleen heeft Kovacs een dromerigere stem dan de Zweedse zangeres en is de beat iets lomer. Verder komt dit nummer toch wel heel dicht in de buurt van de dance klassieker met dezelfde vibe en opbouw.

In het electro-genre is het niet zo evident om met iets origineels voor de dag te komen. Als je dan drie albums uitbrengt op een jaar kan er altijd een nummer bij zijn dat wat lijkt op een ander nummer. Het Me & Youphoria evenwel zeker geen slechte song.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More