Home Singles ROYAL BLOOD – Typhoons (Warner Music)

ROYAL BLOOD – Typhoons (Warner Music)

by Geert Mertens

Hoera, Royal Blood is terug! Na de single Trouble’s Coming wordt nu de titeltrack van het nieuwe album, Typhoons, op de wereld losgelaten. En is het de moeite? Ja en neen.

Ja, omdat het een regelrechte hit is. De basgitaar dendert lekker over de drum heen en het einde van het nummer lijkt een beetje terug te grijpen naar die andere monsterhit Figure It Out. Na een paar luisterbeurten horen we onszelf al luidkeels Typhoons meebrullen tussen een massa volk op een verhitte weide. Zij het enkele octaven lager dan de falsetto van frontman Mike Kerr.

Waarom ook een neen? Royal Blood staat voor ruige rock, maar met de groovy hihats en andere effecten wordt er een andere – meer dansbare – richting ingeslagen. Wat ongetwijfeld tot een nog groter leger fans zal leiden, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de klankkleur van het debuut. Niettemin doet het ons nagelbijtend uitkijken naar 30 april, de dag van de release van de nieuwe plaat.

Voor het album Typhoons kon Royal Blood rekenen op de medewerking van Josh Homme, die de track Boilermaker -in 2019 al gespeeld op de weide van Pukkelpop- onder zijn vakkundige handen nam.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More