Home Singles RIPTUNES – June (Starman Records)

RIPTUNES – June (Starman Records)

by Bart Verlent

Helaas beslisten de heren van Idiots om er dit jaar een punt achter te zetten. De band geeft nog drie afscheidsconcerten waarvan er al twee volledig uitverkocht zijn (via deze link kan je nog tickets kopen voor het optreden van 3 oktober). Maar er is ook goed nieuws want zanger Luc Dufourmont en gitarist Wouter Spaens blijven wel verdergaan met hun andere project Riptunes.

In 2022 verscheen het naamloos debuutalbum van Riptunes wat een sublieme plaat was vol mooie, ingetogen diamantjes. Eind september mogen we hun tweede langspeler verwachten.

© Riptunes

Riptunes ontstond toen een fan aan Luc vroeg om een lied te schrijven voor zijn dochter die zo goed als doof geboren werd. Dat meisje heet June en de band heeft nu ook de eerste single van de nieuwe plaat naar haar vernoemd. Het is ook het eerst lied dat June zal horen na een eerste operatie. Het nummer straalt levenslust uit en stuurt een positieve boodschap naar de wereld: de jeugd heeft de sleutel in handen en maakt zich op voor een fluwelen revolutie. Op naar een betere wereld.

Net als de warme boodschap is het ook een warm nummer met een hoofdrol voor Dufourmont die croont alsof hij de Belgische Nick Cave is. Spaens voegt daar prachtig gitaarwerk aan toe en de strijkers geven het nummer een meerwaarde samen met de backings van Agnes Fabiola.

Eigenlijk zou deze June gewoon een Belpop klassieker moet worden.

Riptunes stelt de nieuwe plaat voor op:

02/10 – Minardschouwburg, Gent
12/10 – Concertstudio, Kortrijk
02/11 – 4AD, Diksmuide

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More