Home Singles RIDE – Last Frontier (Wichita Recordings/PIAS)

RIDE – Last Frontier (Wichita Recordings/PIAS)

by Bart Verlent

Op het zevende Ride album Interplay moeten we nog een maandje wachten. Het album verschijnt pas op 29 maart. Maar we krijgen nu nog een tweede voorproefje om ons te verlekkeren op die nieuwe langspeler. Op de eerste single Peace Sign was al te horen dat de shoegazers uit Oxford hun inspiratie waren gaan halen bij indie uit de jaren ’80, zonder hun eigen sound te verloochenen.

© Ride

Dat is ook het geval bij Last Frontier. We herkennen hier echo’s van The Cure, Joy Division en New Order en dat hebben Andy Bell, Loz Colbert, Mark Gardener en Steve Queralt gecombineerd met een zweverige shoegaze-vibe. Een beetje ook het recept van het laatste Slowdive-album, maar dan toch weer volledig anders verwerkt.

Ondertussen heeft de band ook aangekondigd dat ze het nieuwe album in Noord-Amerika, Ierland en de U.K. live gaan promoten. Hopelijk mogen we deze shoegazehelden ook dit jaar nog in ons land verwachten om deze zalige single live te brengen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More