Home Belgisch RENTON JULES – Open House (Dox Records)

RENTON JULES – Open House (Dox Records)

by Luminous Dash

Geert Laenens is de bezieler van het dynamische viertal Renton Jules. Hij startte eerst met de band Newtown maar in de loop van de jaren is die geëvolueerd naar Renton Jules die verder bestaat uit Tijl De Ridder (bas), Jussi De Nys (gitaar), Erik Heestermans (drums) en Geert Laenens (zang/gitaar).

© Monday Agbonzee Jr.

Open House is een indiepop nummer van de zuiverste soort. Alle instrumenten werden loepzuiver opgenomen en brengen het nummer mooi samen. In het laatste stuk horen we ook een saxofoon die het nummer nog eens extra cachet geeft. Alles in harmonie gebracht door de warme, heldere stem van Geert.

Een nummer over vallen en opstaan, incasseren en nooit opgeven in het leven. Op het einde komt alles goed. De song is ook voorzien van een mooie geanimeerde videoclip. Zeker het bekijken waard.

In het voorjaar brengt Renton Jules hun plaat A Little Souvenir uit. Open House doet alvast smaken naar meer. Justin Colletti (Deerhunter, Sufjan Stevens)nam de mastering van de plaat voor zijn rekening.

Als we mogen dromen zien we deze band de Castello of de Club openen op Pukkelpop, liefst op een mooie, zonnige dag waar we kunnen wegdromen over het leven en de liefde.  Misschien ooit? Je kan de band op 9 februari checken als solo support voor Tom Van Bauwel en Ben Sluijs in Grobbendonk.

Pieter Walcarius

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More